© FruitLent

EXCLUSIEVE VRUCHTENTUIN OP DE RAND VAN DE STAD

   >> HOME     >> PLANTMATERIAAL EN ZADEN BESTELLEN
   
       
  PLANTMATERIAAL EN ZADEN BESTELLEN   © FruitLent
 

 

 

   
 

Druivenstokken te koop

Elk voorjaar worden via FruitLent druivenstokken verkocht van diverse meeldauwresistente en vroegrijpende druivenrassen. Het gaat dus om moderne rassen die bij Nederlandse boomkwekers en tuincentra (nog) niet te koop zijn. We verkopen dus geen verouderde druivenrassen.
Lees hier verder over de verouderde druivenrassen.

Geënte stokken:
Wij verkopen professionele geënte druivenstokken die door ons rechtstreeks bij buitenlandse vermeerderaars worden ingekocht en vervolgens in kleine aantallen worden doorverkocht aan andere hobbytuinders die deze moderne druivenrassen niet op een andere wijze kunnen bemachtigen. Het gaat hier dus om professioneel plantmateriaal dat is geënt op speciale druivenonderstammen.
Lees hier meer over geënte druivenstokken en over de verschillende onderstammen
De opbrengst wordt door ons gebruikt om (een gedeelte van) de kosten voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent te dekken.

Hieronder vindt u een impressie van de zes rassen die we denken te kunnen leveren. Klik op de foto's voor meer informatie:

klik hier voor meer informatie over 'Venus'
'Venus'
PITLOOS
(UITVERKOCHT)
€ 12,50
klik hier voor meer informatie over 'Fanny'
'Fanny'
tafeldruif
(UITVERKOCHT)
€ 12,50
klik hier voor meer informatie over 'Rondo'
'Rondo'
tafel- en wijndruif
(UITVERKOCHT)
€ 12,50
klik hier voor meer informatie over 'Calastra'
'Calastra'
tafeldruif
(UITVERKOCHT)
€ 15,00
klik hier voor meer informatie over 'Kodrianka'
'Kodrianka'
tafeldruif
(UITVERKOCHT)
€ 15,00
klik hier voor meer informatie over 'Arolanka'
'Arolanka'
tafeldruif
(UITVERKOCHT)
€ 15,00

 

Te veel informatie ?
Wij kunnen begrijpen dat u met het bovenstaande ruime aanbod door de bomen het bos misschien niet meer ziet. Daarom hebben we de onderstaande keuzehulp gemaakt, waarmee u sneller naar de voor u meest geschikte rassen wordt geleid:

  open hier de keuzehulp druivenrassen

Te weinig informatie ?
Indien u daarentegen juist nog meer informatie wilt over de moderne rassen, dan verwijzen we u graag door naar de specifieke druivenpagina op deze website. Op deze pagina vindt u een uitgebreide beschrijving van alle rassen waarmee we in onze eigen collectietuin ervaring hebben opgedaan. Let er echter op dat we niet van alle rassen in onze eigen collectie plantgoed kunnen leveren. We bieden alleen plantgoed aan van de rassen die hierboven staan; het heeft dus geen zin om bestellingen door te geven van andere rassen dan de bovenstaande !

Prijs:
De prijs van de stokken staat hierboven onder de foto's aangegeven. Omdat we dit jaar maar een heel beperkte voorraad hebben, geldt dit jaar géén korting bij afname van meer exemplaren.

Bestellen, betaling en levering:
De druivenstokken kunnen vooraf besteld worden en moeten daarna in Lent (Nijmegen-Noord) worden opgehaald op een onderling over een te komen moment (gewoonlijk in de avond of het weekend).

Bestellen is mogelijk door op de onderstaande link te klikken:
 ik wil druivenstokken bestellen om af te halen
ik wil dat de druivenstokken worden verzonden

Wij verwachten dat u in uw e-mail de navolgende informatie geeft:
- welke druivenstokken u wilt bestellen en hoeveel
- een voorstel voor en afhaalmoment (bij voorkeur avond of weekend)
- uw volledige naam, adres, postcode, woonplaats en uw vaste en/of mobiele telefoonnummer.
Wij verzoeken u om géén rassen te bestellen die hierboven niet vermeld staan. Als ze hierboven niet vermeld staan, dan kunnen we er geen stokken van aanbieden.

Na acceptatie van de bestelling ontvangt u van ons een e-mail. Deze e-mail is de bevestiging van de bestelling en de bevestiging van de beschikbaarheid. De e-mail bevat ook verdere instructies over het afhalen.

U mag er van uit gaan dat het bovenstaande overzicht steeds up-to-date wordt gehouden en dat rassen waarvan aangegeven wordt dat ze leverbaar zijn, ook inderdaad nog geleverd kunnen worden (uiteraard in kleine aantallen).

Alle druivenstokken staan op dit moment in een pot (en zijn dus niet wortelnaakt). Doordat ze in een pot staan, kunnen we op elk gewenst moment worden uitgeplant op de definitieve standplaats.

Als u de stokken eenmaal heeft ontvangen, dan dient u ze op de navolgende wijze te planten:
Plantinstructie downloaden (PDF-bestand van 263 kB).

Teelthandleiding:
U zult begrijpen dat het voor ons onmogelijk is om voor alle verkochte druivenstokken tot in lengte van jaren als vraagbaak te fungeren m.b.t. snoei, bemesting en overige teelthandelingen. We raden u daarom sterk aan om meteen bij de aanschaf van de druivenstokken een goed naslagwerk aan te schaffen. U zult dan meer plezier aan uw aangeschafte druivenstokken beleven !
Lees hier meer over de boeken die wij aanbevelen

Kwekersrecht:
Veel moderne druivenrassen hebben kwekersrechtelijke bescherming en mogen derhalve niet zonder toestemming van de rechthebbende worden vermeerderd. Omdat de geënte druivenstokken die via FruitLent worden verkocht rechtstreeks afkomstig zijn van de officiële vermeerderaar c.q. rechthebbende, garanderen wij dat via ons geen illegaal vermeerderd materiaal wordt verkocht. Van elke verkochte stok van een kwekersrechtelijk beschermd ras komt derhalve een klein bedrag terecht bij de rechthebbende; dit is voor de veredelaar de vergoeding voor de langdurige tijdsinvestering die nodig is bij de ontwikkeling van nieuwe rassen.Wij vragen u om het kwekersrecht te respecteren. Indien immers iedereen illegaal plantgoed zou gaan vermeerderen, dan zouden er geen nieuwe rassen meer worden ontwikkeld.