© FruitLent

EXCLUSIEVE VRUCHTENTUIN OP DE RAND VAN DE STAD

   >> HOME     >> PLANTMATERIAAL EN ZADEN BESTELLEN
   
       
  PLANTMATERIAAL EN ZADEN BESTELLEN   © FruitLent
 

 

 

   
 

Auberginezaden kopen

Het is mogelijk om bij ons zaden te bestellen van enkele bijzondere auberginerassen. Hiermee is het voor u mogelijk om in uw eigen tuin of hobbykas aubergines te kweken met uitzonderlijke kleuren.

De prijs die we vragen voor de zaden is een vergoeding voor de kosten m.b.t. het oogsten, schonen, verpakken en verzenden van de zaden. De opbrengst wordt ook gebruikt om (een gedeelte van) de kosten te dekken voor de instandhouding, uitbreiding en/of vernieuwing van de collectie van FruitLent.

Van de onderstaande auberginerassen kunnen we zaden leveren. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie:

klik hier voor meer informatie over 'Fairy Tale'
'Fairy Tale'
(F1-hybride)
gestreepte mini-aubergine
klik hier voor meer informatie over 'Gretel'
'Gretel'
(F1-hybride)
witte mini-aubergine
klik hier voor meer informatie over 'Hansel'
'Hansel'
(F1-hybride)
paarse mini-aubergine
 
klik hier voor meer informatie over het assortiment dwergrassen
ASSORTIMENT
dwergrassen (12x)
(MET 15% KORTING)
klik hier voor meer informatie over 'Orient Express'
'Orient Express'
(F1-hybride)
paarse aubergine
 
klik hier voor meer informatie over 'Dancer'
'Dancer'
(F1-hybride)
neon aubergine
klik hier voor meer informatie over 'Nadia'
'Nadia'
(F1-hybride)
paarse aubergine
klik hier voor meer informatie over 'Calliope'
'Calliope'
(F1-hybride)
gestreepte aubergine
 


De bovenstaande omschrijving van de rassen is een beknopte weergave van de beschrijvingen die u aantreft op de uitgebreide gewaspagina voor de aubergine. Op die pagina kunt u dus nog diepgaandere informatie nalezen.
Let er echter op dat u alleen zaden kunt bestellen uit het bovenstaande overzicht en derhalve niet van alle overige rassen die op de aubergine-pagina zijn weergegeven !


Prijs, betaling, bestelwijze:

Eén verpakking bevat 10 à 20 geschoonde zaden van één ras (sommige F1-hybriden iets minder). De zaden zijn verpakt in een goed afsluitbaar grip-zakje, met daarop een duidelijke aanduiding van het ras. De verpakkingen worden inclusief de verzendkosten thuis gezonden tegen betaling van:
- 1 verpakking: € 2,98
- 2 verpakkingen: € 5,40
- 3 verpakkingen: € 7,75
- 4 verpakkingen: € 9,95
- 5 verpakkingen: € 11,95
- 6 verpakkingen: € 13,75
- 7 verpakkingen: € 15,45
- extra verpakkingen: € 1,50 extra p.st.
Verzendkosten binnen Europa zijn inbegrepen !

Bestellen gaat éénvoudig door:

  • een e-mail toe te sturen met daarin de gewenste rassen en het adres waar deze naartoe moeten worden gezonden, en:
  • de gelijktijdige betaling van de bovenstaande prijs op bankrekeningnummer IBAN: NL38 RABO 0316 8910 96 ten name van: M.F.A. Joosten en/of M.T.F. Delsing, Lent, Nederland.
    (BIC: RABONL2U);
  • de bestelling kan worden gecombineerd met tomatenzaden en/of paprikazaden en/of meloenenzaden (voorbeeld: twee verpakkingen auberginezaden plus twee verpakkingen tomatenzaden wordt gezien als één bestelling van vier verpakkingen tegen de totaalprijs van € 9,95);
  • na ontvangst van de betaling wordt getracht om de zaden binnen enkele dagen te verzenden naar het door u opgegeven adres (normaal gesproken dezelfde dag, of de dag erna).

Auberginezaden zijn diverse jaren bewaarbaar. De zaden die door ons worden verkocht zijn 0 tot 3 jaar oud, zodat we er van uit gaan dat deze in ieder geval in het jaar van aankoop nog kiemkrachtig zijn. Uiteraard streven we naar raszuiverheid. Er kan echter nooit voor worden ingestaan dat de zaden 100% raszuiver zijn (bijvoorbeeld als gevolg van abusievelijke vermenging van zaden), doch we hebben daar in de praktijk gelukkig nog nooit klachten over gehad.

 

 

 

 

Teelthandleiding:

Indien u onvoldoende vertrouwd bent met de teelt van aubergine, dan raden we u aan om direct na de aankoop van de zaden bij de boekhandel het onderstaande boek (of een ander goed boek) aan te schaffen. U zult dan meer plezier beleven aan uw eigen gekweekte aubergineplanten.

Het navolgende boek kan als all-round naslagwerk voor de teelt van groenten en fruit worden aanbevolen en mag om die reden bij geen enkele hobbytuinder in de boekenkast ontbreken. De twee Vlaamse auteurs hebben beiden een ruime ervaring en zijn als docent op tuinbouwscholen werkzaam.
Groente & Fruit Encyclopedie
door: Luc Dedeene / Guy de Kinder
© 2004, Kosmos-Z&K Uitgevers B.V., Utrecht
ISBN 90-215-3845-8
Opmerking: nadien zijn nog nieuwe herziene drukken van Groente & Fruit Encyclopedie verschenen. Deze herziene drukken hebben een ander ISBN-nummer.

 

 

 

 

 

Groente & Fruit Encyclopedie