Extra informatiebox FruitLent 
 

 

LENTeMARKT 2020

zaterdag 2 mei 2020


NOTEER IN UW AGENDA:
FruitLent zal op zaterdag 2 mei 2020 weer aanwezig zijn op de LENTeMARKT voor de verkoop van tomaten-, paprika-, peper-, aubergine-, courgette- en andere vruchtgroentenplanten en specialties.

Deze markt wordt van 10:30 tot 16:00 uur gehouden op Warmoes Historische Tuinderij Lent aan de Griftdijk Noord 11 te 6663 AA Lent, gemeente Nijmegen. Dit is dus wel in Lent, doch niet op de locatie van FruitLent !

Corona-crisis:
Natuurlijk is er inmiddels een Corona-crisis. Alhoewel de tijdelijke maatregelen die door onze regering zijn afgekondigd in beginsel gelden tot en met 6 april a.s., moeten we er rekening mee houden dat de LENTeMARKT dit jaar mogelijke toch geen doorgang zal vinden. Aangezien we een groot gedeelte van het plantmateriaal al hebben gezaaid en dus ook al kosten hebben gemaakt (nog daargelaten het werk dat er in zit), zijn er naar onze waarneming nu vier scenario's:

SCENARIO 1:
De LENTeMARKT gaat gewoon door. Laten we het hopen, want dit zou dan betekenen dat de crisis binnen relatief korte tijd grotendeels zou zijn bezworen. Dit is het beste voor iedereen !

SCENARIO 2:
We gaan nu al anticiperen op het mogelijk niet door gaan van de markt en gooien alles weg. Dit ter voorkoming van meer kosten en meer werk. We hebben besloten dit scenario niet te volgen. Wij gaan dus door met de opkweek, al hebben we wel besloten wat minder te gaan zaaien van de gewassen die pas laat gezaaid moeten worden (zoals courgette's en pompoenen). Tomaten, paprika's, pepers en aubergines zijn al gezaaid, dus worden in normale aantallen opgekweekt.

SCENARIO 3:
De markt gaat niet door, maar we organiseren in plaats daarvan een alternatief ophaalmoment in FruitLent zelf. Dit is voor ons een serieus alternatief, waarbij we ons uiteraard zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen dienen te houden. Mochten we voor dit scenario moeten kiezen, dan leest u te zijner tijd hier hoe dat in zijn werk zal gaan.

SCENARIO 4:
De regering besluit tot een algehele lockdown. Laten we het niet hopen. In dat geval hebben we alles voor niets gedaan en moeten we noodgedwongen naar scenario 2: we gooien alles weg (met uitzondering van de planten die we deze zomer zelf in onze eigen hobbykas en tuin willen opkweken).

Voor het geval dat het scenario 1 of scenario 3 wordt, kunt u hier binnenkort de voorlopige assortimentslijst van 2020 downloaden. Totdat de voorlopige lijst van 2020 online staat, kunt u al vast de lijst van vorig jaar in zien:
ASSORTIMENTSLIJST LENTeMARKT 2019 downloaden
     (PDF-bestand van 28 kB)

Het merendeel van het assortiment zal hetzelfde zijn. Maar FruitLent zou FruitLent natuurlijk niet zijn als er niet weer wat vernieuwingen / verbeteringen in zouden zitten. We kunnen in ieder geval al vast melden dat er weer twee nieuwe aardappelziekteresistente tomatenrassen zijn toegevoegd.