Extra informatiebox FruitLent 
 

 

LENTeMARKT 2020

zaterdag 2 mei 2020


Vanwege de Corona-crisis is de LENTeMARKT van zaterdag 2 mei 2020 afgelast. Toen dit bekend werd hadden we een groot gedeelte van het plantmateriaal al gezaaid en dus ook al kosten gemaakt (nog daargelaten al het werk dat er in zit).

We organiseren in plaats van de LENTeMARKT een alternatief ophaalmoment in FruitLent zelf (dat is dus op een andere locatie dan waar de LENTeMARKT normaliter wordt gehouden). U leest hier binnenkort hoe dit in zijn werk zal gaan. Waarschijnlijk verschijnt er een webshop waar al het plantmateriaal (onder voorbehoud van beschikbaarheid) in zit.

Uiteraard dienen wij en de bezoekers rekening te houden met de RIVM-richtlijnen. De komst van de bezoekers zal in ieder geval worden gespreid door de tijd (over verschillende dagen en tijdstippen).

Als we toch nog een voordeel mogen noemen van deze gedwongen alternatieve werkwijze, dan is het wel het voorkomen van de enorme hectiek waarvan normaliter sprake is aan onze kraam op de LENTeMARKT.

U kunt hier al vast de voorlopige assortimentslijst van 2020 in zien:
voorlopige ASSORTIMENTSLIJST LENTeMARKT 2020 downloaden
     (PDF-bestand van 28 kB)

Ten opzichte van de assortimentslijst van 2019 zijn er weer enkele vernieuwingen doorgevoerd. We noemen daarvan de volgende:
- als voornaamste rode cherrytomaat hebben we nu 'Apero';
- en er zijn twee goede aardappelziekteresistente tomaten toegevoegd: 'Cocktail Crush' en 'Crimson Crush';
- twee hete pepers in de kleuren oranje en geel: 'Kilian' en 'Kristian';
- twee experimentele zeer milde pepers uit FruitLent, met de namen 'SweetHot 1' en 'SweetHot 2',
  (afkomstig uit een kruising van een zoete puntpaprika en een Jalapeno-peper).